Your Choice

From the afternoon of

To the morning of

Price (Additional fees applies)

Spelregels

Informatie voor gasten en huisregels

We selecteren onze woningen met zorg en we zijn trots op ons aanbod.

Het gaat ons om het leveren van een gastvrije, comfortabele omgeving en een gedenkwaardige ervaring voor onze gasten.

Daarnaast willen we natuurlijk ook dat de ervaring plezierig is voor de eigenaar van de woning en voor de buren.

Elke woning kan eigen, specifieke regels hebben, die zal de eigenaar of gastheer/gastvrouw bij de ontvangst vertellen.

Gouden regel is om een huis met alles dat daarbij hoort met hetzelfde respect te bewonen als uw eigen huis. Zilveren regel is dat omwonenden geen last mogen hebben van uw verblijf. Dat spreekt natuurlijk voor zich, maar bovendien verleent de gemeente Amsterdam alleen toestemming voor short stay verblijf mits de verhuur rustig verloopt. Zodra er klachten binnen komen met betrekking tot overlast, wordt de vergunning ingetrokken.

Aanbetaling: Om in een van onze appartementen te kunnen verblijven, betaalt u (of het bedrijf/organisatie waar u voor werkt) een borg.

De borg is bedoeld voor onbedoelde schade die tijdens uw verblijf kan ontstaan. Of in uitzonderlijke gevallen: als de woning er uit ziet alsof er een bom is afgegaan en wij ons ninja schoonmaak team moeten inzetten om de boel op orde te krijgen.

Een dergelijke situatie kan leiden tot verder verlies voor de verhuurder, bijvoorbeeld wanneer nieuwe gasten moeten wachten terwijl de schade hersteld wordt. We behouden ons in dat geval het recht voor om inkomstenderving in verband met gemiste bookings of herstelwerkzaamheden op de huurder te verhalen.

Onze algemene regels zijn handig gebundeld in onze Algemene Voorwaarden.
Hieronder de vuistregels:

Minimale leeftijd voor het huren van een woning via Amsterdam Beautiful is 23 jaar en ouder.

Boekingsvoorwaarden:

Wanneer u geboekt heeft, is het belangrijk binnen 48 uur te betalen, zodat we zowel u als de eigenaar van de woning een bevestiging kunnen sturen.

Voor huur contracten tot 30 dagen is de duur vaststaand, zonder mogelijkheid de periode te bekorten en het contract eerder te beëindigen.

Voor boekingen tot 31 nachten is een aanbetaling van de totale huurprijs vereist. Bij annulering later dan 48 uur na bevestiging van uw boeking geldt geen terugbetaling van de guest service fee.

Check in/Check out: Niet alles in het leven verloopt volgens plan of naar wens. Dat realiseren we ons. Wilt u bijvoorbeeld vroeg bij ons inchecken omdat uw vlucht akelig vroeg of juist heel laat aankomt? Vertrekt u met een late vlucht en wilt u graag uw bagage overdag in het appartement laten of uw telefoon of tablet opladen voor de reis? Wilt u op uw laatste dag lekker de stad in of een museum bezoeken? Dat kan, als u tijdig met ons afstemt, want zowel afwijkende check-in als check-out tijden kunt u vooraf online vastleggen!

Mocht u onvoorzien vertraging oplopen, neem dan contact op, zodat u niet voor een dichte deur staat, want daar kunnen we natuurlijk geen verantwoordelijkheid voor nemen. Sms/app ons, stuur een e-mail, Skype of bel om ons te laten weten dat u verlaat bent, zodat wij ons best voor u kunnen doen!

EXTRA’S / ADD-ONS: Wilt u lekker, fris, nieuw beddengoed? Een overhemd gestreken of een jasje geperst? Ook dat kan online geregeld worden. Log in op uw account en regel deze handige zaken online.

EXTENDED STAY / LANG VERBLIJF: Houdt u ook van Amsterdam? U kunt per maand vooruit betalen.

Vraag bij ons de mogelijkheden op. Amsterdam Beautiful heeft 15 jaar ervaring in long stay verhuur.

OVERLAST:  Harde muziek leidt tot een waarschuwing en boete in geval van overlast. Zodra wij een tweede klacht over muziekoverlast binnen krijgen, komt onze beveiliging in actie om de hoofdhuurder uit de woning te zetten.

Onze appartementen en woningen mogen niet gebruikt worden voor bijeenkomsten of feesten.

We delen boetes niet lichtvaardig uit, maar het kan gebeuren.

Tenzij anders aangegeven door de eigenaar is roken niet toegestaan in onze woningen.

Schade: ongelukjes kunnen gebeuren. Schade aan het appartement veroorzaakt door de hoofdhuurder of medegasten, vallen onder de verantwoordelijkheid van de hoofdhuurder. Schade moet hersteld worden en dat kost ons en de eigenaar tijd en geld. Het betekent vaak dat het appartement tijdelijk niet beschikbaar is en dat leidt tot inkomstenderving. Schade verhalen we op de huurders. Onder de te verhalen schade kunnen uiteenlopende kosten vallen, zoals reparatiekosten, uurloon van de reparateurs en gederfde inkomsten.

Regels:  We zetten onze huurders niet graag noch lichtvaardig uit een woning, maar het is een mogelijkheid. We hebben beveiligingsmensen om hierbij te assisteren mocht dat nodig zijn.

Uitzetting komt in beeld wanneer specifieke regels gebroken worden:

Escorts en prostituees worden in onze woningen niet geaccepteerd en vormen reden tot uitzetting en boetes.

 

Drugs zijn in onze woningen verboden. Amsterdam staat bekend om zijn tolerantie ten opzichte van drugs en er zijn vele plekken waar bepaalde drugs oogluikend worden toegestaan. In onze woningen echter zijn drugs, inclusief het roken van hash of wiet, niet toegestaan. Drugsgebruik kan leiden tot uitzetting en heeft in ieder geval een boete tot gevolg alsook verlies van de borg.

Gebruik van hard drugs leidt altijd tot uitzetting. Ook wordt in dat geval de politie betrokken bij de zaak.

 

Een diner met collega’s of medewerkers mag, maar met maximaal 6 gasten. Het is belangrijk om de conciërge hierover vooraf te informeren zodat de eigenaar toestemming kan geven en de mogelijkheid ontstaat om buren te lichten.

Algemene richtlijnen

We hanteren een aantal regels die voor al onze woningen van toepassing zijn.

Energie: zet de centrale verwarming omlaag wanneer u het pand verlaat. Verwarming van de woning zit in de prijs zolang het binnen de grenzen van de redelijkheid blijft. Energieprijzen in Nederland zijn hoog. Woningen zijn over het algemeen goed geisoleerd, zodat het snel weer warm wordt binnen.

Doe lichten en apparaten uit wanneer u naar buiten gaat. Dit geldt ook voor de droger, zowel in verband met energiebesparing als brandveiligheid.

Huisdieren zijn niet toegestaan in onze woningen, tenzij de eigenaar hier expliciet toestemming voor geeft.

Afval:

In de stad bestaan verschillende systemen met betrekking tot afval. Bekijk de Amsterdam.nl website voor actuele informatie.

Ondergrondse containers: afvalbakken voor glas en papier staan door de gehele stad. Buiten het centrum zijn er ook ondergrondse afvalbakken voor vuilniszakken. Plastic kunt u apart weggooien in de grote oranje containers die door de stad heen te vinden zijn.

Vuilniszakken aan de straat: In het centrum en in verschillende delen van de stad, wordt vuilnis twee keer per week opgehaald, gewoonlijk tussen 18.00 en 20.00 uur ’s avonds. De dagen variëren per stadsdeel.  Bekijk de handige kaart voor de precieze dag voor uw woning. In oud Zuid is er een aparte kaart.

Toegang: Laat geen onbekenden het gebouw binnen. Wanneer er aangebeld wordt, check dan eerst wie het is. Kent u de aanbeller niet, dan doet u de deur niet open. Uitleg hoeft u daarvoor niet te geven. Laat onbekenden ook niet in de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw, tenzij ze zelf een sleutel hebben.

Amsterdam Beautiful – of de eigenaar zelf – neemt contact met u op wanneer we onderhoud plannen in de woning en de deur open gedaan mag worden voor loodgieter of electriciën.

Inboedel: Laat geen dingen achter in het appartement die daar niet horen. De inrichting is zorgvuldig gekozen. Het spreekt voor zich dat aanwezige inboedel ook niet uit de woning verwijderd mag worden. In dat geval leidt het tot kosten omdat vervanging geregeld moet worden.

Sleutels: Alle sleutels dienen aan het eind van het verblijf weer worden ingeleverd. Het verlies van sleutels betekent dat de kosten voor installatie van een nieuw slot plus vijf sleutels verrekend wordt met de borg.

Langer blijven: Mocht u langer willen blijven, laat ons dat dan tijdig weten. We kunnen uw verblijf dan verlengen en eventueel een andere woning voor u regelen. Neem altijd contact op, want blijft u zonder overleg langer in de woning dan de periode die u geboekt en betaald heeft, dan rekenen wij u een bedrag door van € 450,00 per dag.

Waarborgsom: Aansprakelijkheid en borg: Bij elke reservering is een borg vereist vanaf € 350 tot over de € 1000. Vuistregel: Voor perioden van 4+ maanden vragen wij gelijk aan 2 maande borg. Voor perioden minder dan 4 maanden is dit gelijk aan 1 maand huur (soms minder) als borg. De borg wordt vooraf betaald; gelijk met de initiële betaling, per bank of Paypal.

Registratie: Woningen die wij verhuren zijn alleen bedoeld voor korte verblijven. In vele gevallen gaat de huurperiode om huisbewaring. U kunt zich onder geen enkele voorwaarde zonder toestemming van de eigenaar in de gemeentelijke basisadministratie inschrijven als bewoner van dat adres. Op zoek naar een woning voor een langer verblijf? Dat kan ook, neem dan contact met ons op. Wij weten wat de voorwaarden zijn en wij hebben jarenlange ervaring in de verhuur van dat type woningen.

More information