Your Choice

From the afternoon of

To the morning of

Price (Additional fees applies)

-->

Art-Deco Kwartier

short stay art-deco apartments

Art-Deco Kwartier

Wie Amsterdam bezoekt, ziet veel gebouwen van baksteen. Een aantal daarvan is gebouwd in een aparte stijl: de Amsterdamse School. Een bouwstijl waar bekende architecten zoals Michel de Klerk bij betrokken waren, en die zich manifesteerde tussen 1910 en 1930. Het doel van de architecten was om een totale architecturale ervaring te creëren, zowel in het interieur als in het exterieur.

De stijl van de Amsterdamse School had zijn wortels in de internationale expressionistische architectuur, waarvan Antoni Gaudi de eerste exponent was. Gebouwen in de Amsterdamse School-stijl worden gekenmerkt door de vaak plastische gevels met veel versieringen in baksteen of natuursteen. Als gevolg van de socialistische idealen van de oprichters, werd de Amsterdamse School stijl vaak toegepast op woonwijken voor de arbeidersklasse, overheidsinstellingen en scholen.

Amsterdam Beautiful biedt een aantal art-deco appartementen aan voor short-stay huur. Vanwege hun unieke stijl en afwerking zijn veel van deze gebouwen inmiddels aangemerkt als stedelijke monumenten. Tegenwoordig zijn deze woningen volledig gerenoveerd met moderne keukens en badkamers. Met behoud van de karakteristieke elementen dat de Amsterdamse School kenmerkt – glas in lood, kamers ensuite, mooie houten vloeren, veel licht en ruimte – is nu het mogelijk via Amsterdam Beautiful deze art-deco appartementen tijdelijk te bewonen voor perioden van enkele weken to enkele maanden.

Amsterdam Art-Deco apartments

Buurten bekend voor Amsterdams School panden : Rivierenbuurt — Olympiabuurt — Apollobuurt — SpaarndammerbuurtTransvaalbuurt — Lineusbuurt — Bos & Lommer & de Baarsjes

planzuid

Amsterdam Rivierenbuurt (part of Oud Zuid) see from the Berlagebrug over the Amstel

Neighbourhood apartments